Page 6 of 8

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Wed Oct 16, 2013 9:25 pm
by LCD
Currently I'm fixing that bug with Autocompletion in REM lines and strings, and also adding Calltips for user SUB and FUNCTION. Also I want to add command Line Defines before releasing next Alpha version. So you can assume that I'm working on Release 0.5B, but due to my reallife job it is hard to find some time for this.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 7:52 am
by boriel
ardentcrest wrote:Hi another Bot post :)

Sorry for that. Anyway, after 2 approved post you are considered human and can post freely. :wink:
LCD I've used the BorIDE in fuse and a few other emulators. I 'm using the examples from the zx basic complier folder.

But after compiling and running I get the compiled text line at the bottom but a black screen in the rest and if I try and goto the 128k menu I get no text just the attrabutes.

Any help.

I'm also looking for a good debugger-emulator. At the moment I still stick to the (rather abandoned) EmuZWin (which I run in a Virtual machine, because it's a windows program). Anyone uses any other emulator for debugging? :|

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 8:23 am
by ardentcrest
Take your time. But hope to see it soon :) Till then do you have a link to an older V so I can start to learn the basics of the ZX Basic Compiler.

I hate command line.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 10:31 am
by LCD
ardentcrest wrote:Hi another Bot post :)

Hi bot!
ardentcrest wrote:LCD I've used the BorIDE in fuse and a few other emulators. I 'm using the examples from the zx basic complier folder.

But after compiling and running I get the compiled text line at the bottom but a black screen in the rest and if I try and goto the 128k menu I get no text just the attrabutes.

Any help.

The BorIDE uses a BASIC loader that sets up atttibutes to black. This will be changed in the next release. For now you must use at least INK 7 at beginn of your program. The problem with 128K Menu without text is probably caused by POKE 23739,111, but a CLS resets this value usualy. I will change this in next version too.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 10:37 am
by ardentcrest
TY that worked

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Oct 17, 2013 9:55 pm
by LCD
ardentcrest wrote:TY that worked

You're welcome :)

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 9:12 am
by ardentcrest
 10:10:14 -> Compilation starts(93 Lines)
 10:10:14 -> Source C:\Program Files\Boriel Tm\ZX Basic Compiler\examples\english\4inarow.bor saved
 10:10:14 -> C:\Program Files\Boriel Tm\ZX Basic Compiler\zxb.exe "C:\Program Files\Boriel Tm\ZX Basic Compiler\examples\english\temp.bor" -S 24576 -o "C:\Program Files\Boriel Tm\ZX Basic Compiler\examples\english\output.bin" --heap-size=1000

 10:10:24 -> Exit code: 0

temp.bor:3: warning: Using default implicit type 'float' for 'M'
temp.bor:22: warning: Variable 'psp' declared as 'float'
temp.bor:47: warning: Variable 'ps' declared as 'float'

 10:10:24 -> Done: Compilation successfull
 10:10:24 -> FAIL: Compiler cannot write output file in directory (Protected Or does Not exist?)
 10:10:24 -> Compilation time: 10563ms
"C:\Program Files\Fuse\fuse.exe" "C:\Program Files\Boriel Tm\ZX Basic Compiler\examples\english\output.tap"


Help please

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 10:39 am
by LCD
Which BorIDE Version?
Thy to re-select (click on the "..." button) the output file (default settings are often not working yet).

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 10:47 am
by ardentcrest
0.5 r0a

I did the ... button. it worked yesterday

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Fri Oct 18, 2013 11:52 am
by LCD
ardentcrest wrote:0.5 r0a

I did the ... button. it worked yesterday

And now it works not anymore?
I will check this after weekend. going now away...

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Tue Oct 22, 2013 10:41 pm
by LCD
I have discovered a possible bug that >>can<< occur if someone save/compile two different projects. This may be related to ardentcrests problem.
So I'm working on version 0.5r1.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Mon Nov 17, 2014 1:21 pm
by ardentcrest
Can we have a new update of the IDE LCD :)

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Nov 20, 2014 10:52 pm
by LCD
ardentcrest wrote:Can we have a new update of the IDE LCD :)

Yes, but at moment I'm extremly busy and made only small progress... RL catched me in his fangs. Gimme Three weeks.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Thu Apr 09, 2015 2:41 pm
by Sinclair
LCD wrote:
ardentcrest wrote:Can we have a new update of the IDE LCD :)

Yes, but at moment I'm extremly busy and made only small progress... RL catched me in his fangs. Gimme Three weeks.


This is great news!

I believe that we will soon enjoy a new and refined version of this magnificent IDE.

Thank you very much LCD.

Re: As BorIDE progresses...

PostPosted: Sat May 23, 2015 7:35 am
by LCD
Sinclair wrote:
LCD wrote:
ardentcrest wrote:Can we have a new update of the IDE LCD :)

Yes, but at moment I'm extremly busy and made only small progress... RL catched me in his fangs. Gimme Three weeks.


This is great news!

I believe that we will soon enjoy a new and refined version of this magnificent IDE.

Thank you very much LCD.

Still trying to write a internal double Lexer for scintilla (single Lexer tries to use SUB in inline ASM lines as fold mark).
Has anyone experience in this and can help me?